Tein mokkapaloja tällä reseptillä Kajaanin klubitalolla syyskuussa 2023. Resptin alkuperä on todennäköisesti joltain reseptisivustolta, mutta tarkemmin en tiedä, sillä sain tämän reseptin ainesosat, ilman valmistusohjeita, käsinkirjoitettuna.
Pohja
6 kananmunaa
4,5 dl sokeria
7,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
0,75 dl leivontakaakaojauhetta
0,5 dl kahvia
1,75 dl maitoa
300 g voita tai margariinia
ripaus suolaa
Päällinen/kuorrutus
8 dl tomusokeria
4 rkl leivontakaakaojauhetta
4 tl vaniljasokeria
200 g voita tai margariinia
1 dl kahvia
Koristelu
nonparelleja
- Laita uuni lämpiämään 175-asteeseen.
- Sulata rasva ja anna jäähtyä.
- Vatkaa munat ja sokerit vahvaksi vaahdoksi.
- Lisää kahvi, maito ja jäähtynyt rasva muna-sokerivaahtoon, sekoita varovasti nuolijalla.
- Mittaa kuivat aineet kulhoon/astiaan ja siivilöi ne vähän kerrallaan taikinaan varovasti nuolijalla käännellen.
- Kaada ja levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista kunnes kypsä.
- Anna pohjan jäähtyä ja tee sillä aikaa kuorrutus.
- Sulata rasva ja anna jäähtyä.
- Siivilöi suorrutuksen kuivat aineet kulhoon ja sekoita.
- Lisää kahvi ja ja sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle.
- Ripottele päälle nonparellejä
- Leikkaamista helpottaa ja saat siistimpiä paloja, kun laitat mokkapalan hetkeksi kylmään/viileään.
Viimeisimmät kommentit