Korvapuustit

Lautasellinen korvapuusteja

Tein ttällä ohjeella korvapuusteja Kajaanin klubitalolla lokakuussa 2024 (4.10. Korvapuustipäivänä). Tämä ohje vastaa 3 dl taikinaa.

Taikina:
100 g voita tar margariinia
420 g vehnäjauhoja (n. 7 dl)
1 pss kuivahiivaa (tai 25 g tuorehiivaa)
3 rkl maitojauhetta
250 g vettä
1 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
0,75 tl suolaa
2 tl kardemummaa

Täyte:
75 g voita tai margariinia
1 rkl kanelia
0,75 dl sokeria
1,5 tl siirappia
2 tl vehnäjauhoja

Päälle:
voiteluun vettä
hienoa sokeria

  1. Nypi huoneenlämpöinen rasva ja 140 g (n. 2 dl) jauhoja murumaiseksi seokseksi. Lisää kuivahiiva, maitojauhe, vanijasokeria ja kardemumma. Lämmitä vesi 44-asteiseksi ja lisää rasva-jauhoseokseen. Sekoita hyvin parin minuutin ajan. Lisää sen jälkeen suola.
    • Jos käytät tuorehiivaa, murusta (huoneenlämpöisenä) ja liuota se lämmitettyyn veteen.
    • Jos haluat tehdä vegaanisia puusteja, käytä pelkkää vettä ilman maitojauhetta tai käytä kasvipohjaista juomaa. Käytä rasvana kasvipohjaista margariinia.
  2. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikina hyvin.
  3. Kohota taikinaa n. 45 min vedottomassa paikassa.
  4. Kohotuksen jälkeen, kauli taikina isoksi ohueksi pitkulaiseksi neliskanttiseksi levyksi.
  5. Sekoita täytteen ainekset tahnamaiseksi seokseksi ja levitä taikinalevylle.
  6. Rullaa taikinalevy leveyssuunnassa ja leikkaa paloiksi hieman vinottain, niin että palojen toinen reuna on hieman lyhyempi, kuin toinen. Painele palat korvapuusteiksi niin että pidempi sivu on alustaa vasten ja painat sormella lyhempää sivua. Kohota korvapuusteja n. 30 min. Laita uuni lämpiämään 230-asteeseen.
  7. Voitele kohotetut pullat vedellä ja ripottele päälle sokeria. Paista uunin keskitasolla n. 15 min.

Yllä oleva resepti on muokattu versio reseptistä (vastaamaan peruskokoista 2,5 dl taikinaa), jolla tein näitä korvapuusteja Kajaanin klubitalolla lokakakuussa 2024. Klubitalolla käyttämäni resepti alla.

Taikina:
100 g voita tar margariinia
420 g vehnäjauhoja (n. 7 dl)
1 pss kuivahiivaa (tai 25 g tuorehiivaa)
3 rkl maitojauhetta
250 g vettä
1 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
0,75 tl suolaa
2 tl kardemummaa

Täyte:
100 g voita tai margariinia
1,5 rkl kanelia
1 dl sokeria
2 tl siirappia
1 rkl vehnäjauhoja

Päälle:
voiteluun vettä
hienoa sokeria