Letut

Tein näitä Kajaanin klubitalolla kesällä 2024. Tein taikinan kolminkertaisena, sillä syöjiä oli runsaasti.

Taikina:
* 2,5 dl täysmaitoa
* 2,5 dl kivennäisvettä
* 3 dl vehnäjauhoja
* 1 dl perunajauhoja
* 30 g rasvaa
* 0,5 dl sokeria
* 2 tl vaniljasokeria
* 0,5 tl suolaa

Paistamiseen:
Rasvaa

  1. Sekoita maitoon suola ja sokerit.
  2. Sekoita vehnä- ja perunajauhot.
  3. Lisää maitoon jauhoseosta vähän kerrallaan siivilöiden. Vatkaa taikina tasaiseksi. Jos taikina menee liian paksuksi, lisää nestettä hieman.
  4. Lisää sula rasva (tai öljy) taikinaan. Sekoita.
  5. Lisää loput nesteestä. Sekoita varovasti.
  6. Anna taikinan turvota n. 30 min.
  7. Paista letut rasvatulla pannulla. Annostele taikinaa n. 1 dl per lettu. Käännä lettu lastalla, kun lettu on täysin hyytynyt. Taikinasta tulee n. 8 lettua.
  8. Tarjoile hillon ja kermavaahdon kanssa.