Sitruunakakku suklaakuorrutteella

Tein tällaisen Kajaanin klubitalolla elokuussa 2024. Tein kakun vegaanisena käyttämällä kasvipohjaista margariinia ja kaurajuomaa taikinaan sekä ganacheen. Suklaa oli valmiiksi vegaanista tummaa suklaata.

Kakku:
* 200 g voita tai margariinia
* 3 dl sokeria
* 2 tl vaniljasokeria
* 1 luomusitruuna
* 0,5 dl maitoa, kermaa tai muuta nestettä
* 0,5 tl suolaa
* 4,5 dl vehnäjauhoja
* 3 tl leivinjauhetta

Kuorrute (ganache 2:1):
* 150 g suklaata
* 0,75 dl kermaa

  1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Laita uuni lämpiämään 175-asteeseen.
  2. Raasta sitruunan kuori ja mehusta sitruuna.
  3. Vaahdota rasva ja sokerit.
  4. Lisää sitruunan mehu ja raastettu kuori. Sekoita.
  5. Lisää muu neste (maito, kerma yms.) ja sekoita.
  6. Lisää suola. Sekoita.
  7. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan.
  8. Lisää taikina jauhotettuun vuokaan.
  9. Paista kakkua uunin alatasolla n. 40 min.
  10. Paistamisen jälkeen kumoa kakku lautaselle ja annan jäähtyä.
  11. Kakun jäähdyttyä tee kuorrute.
    • Rouhi ja sulata suklaa.
    • Lämmitä kerma n. 40 – 50-asteeseen.
    • Yhdistä sula suklaa ja lämmin kerma. Sekoita kunnes seos on tasainen. Jos seos on liian luirua, voit jäähdyttää sitä hieman viileässä vesihauteessa.
  12. Kuorruta kakku ja laita kylmään jähmettymään.