Vaniljapulla

Tein tätä helmikuussa 2025. Tein tämän bostonkakuksi ja vein Kajaanin klubitalolle. Pienen osan taiinasta leivoin vuokapulliksi ja jätin itselleni kotiin.

Taikina
* 200 g voita tai leivontamargariinia
* n. 11 dl vehnäjauhoja
* 2 pss kuivahiivaa tai 50 g tuorehiivaa
* 4 dl maitoa
* 1 rkl kardemummaa
* 2 tl vaniljasokeria
* 1 tl suolaa
* 1 dl sokeria

Täyte
* 150 g voita tai margariinia
* 3 dl sokeria
* 3 tl vaniljasokeria
* 1 tl vanilja-aromia
* 1 rlk perunajauhoja

Paistamiseen
pulla- tai paperivuokia

Pinnalle
* maitoa (voitelu)
* raesokeria

  1. Nypi rasva ja n. 4dl jauhoja kulhossa. Lisää hiiva muruseokseen.
  2. Lämmitä maito 44-asteiseksi ja lisää rasva-jauho-hiiva -seokseen. Sekoita hyvin.
  3. Lisää taikinaan kardemumma, suola ja sokerit. Sekoita hyvin.
  4. Lisää jauhoja vähän kerrallaan, sekoita ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
  5. Anna taikinan kohota tunti vedottomassa paikassa.
  6. Valmista täyte taikinan kohotessa.
    • Sekoita täytteen ainekset kulhossa. Jos rasva on liian kovaa, lämmitä hetki mikrossa.
  7. Taikinan kohottua, kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli levyksi.
  8. Levitä täyte taikinalle ja rullaa taikina. Leikkaa rullattu taikina viipaleiksi. Asettele pullaaviipaleet pulla-/paperivuokiin. Kohota 15-30 min. Kohotuksen aikana laita uuni lämpiämään 200-asteeseen.
    • Jos haluat tehdä bostonkakun, leikkaa rulla paksuiksi paloiksi, jotka asetat irtopohjavuokaan.
    • Kohota 15-30 min.
    • Voitele maidolla ja ripottele päälle raesokeria.
    • Paista 180-asteessa n. 1 tunti. Peitä leivinpaperilla puolessa välissä paistamista, jottei kakku pala.
  9. Voitele pullat maidolla ja ripottele päälle raesokeria.
  10. Paista ruskeiksi.