Tein tätä helmikuussa 2025. Tein tämän bostonkakuksi ja vein Kajaanin klubitalolle. Pienen osan taiinasta leivoin vuokapulliksi ja jätin itselleni kotiin.
Taikina
* 200 g voita tai leivontamargariinia
* n. 11 dl vehnäjauhoja
* 2 pss kuivahiivaa tai 50 g tuorehiivaa
* 4 dl maitoa
* 1 rkl kardemummaa
* 2 tl vaniljasokeria
* 1 tl suolaa
* 1 dl sokeria
Täyte
* 150 g voita tai margariinia
* 3 dl sokeria
* 3 tl vaniljasokeria
* 1 tl vanilja-aromia
* 1 rlk perunajauhoja
Paistamiseen
pulla- tai paperivuokia
Pinnalle
* maitoa (voitelu)
* raesokeria
- Nypi rasva ja n. 4dl jauhoja kulhossa. Lisää hiiva muruseokseen.
- Lämmitä maito 44-asteiseksi ja lisää rasva-jauho-hiiva -seokseen. Sekoita hyvin.
- Lisää taikinaan kardemumma, suola ja sokerit. Sekoita hyvin.
- Lisää jauhoja vähän kerrallaan, sekoita ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
- Anna taikinan kohota tunti vedottomassa paikassa.
- Valmista täyte taikinan kohotessa.
- Sekoita täytteen ainekset kulhossa. Jos rasva on liian kovaa, lämmitä hetki mikrossa.
- Taikinan kohottua, kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli levyksi.
- Levitä täyte taikinalle ja rullaa taikina. Leikkaa rullattu taikina viipaleiksi. Asettele pullaaviipaleet pulla-/paperivuokiin. Kohota 15-30 min. Kohotuksen aikana laita uuni lämpiämään 200-asteeseen.
- Jos haluat tehdä bostonkakun, leikkaa rulla paksuiksi paloiksi, jotka asetat irtopohjavuokaan.
- Kohota 15-30 min.
- Voitele maidolla ja ripottele päälle raesokeria.
- Paista 180-asteessa n. 1 tunti. Peitä leivinpaperilla puolessa välissä paistamista, jottei kakku pala.
- Voitele pullat maidolla ja ripottele päälle raesokeria.
- Paista ruskeiksi.
Viimeisimmät kommentit