Tein näitä Kajaanin klubitalolla syntymäpäiväni kunniaksi 2023.
Taikina:
5 dl vettä
1 ps kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
715 g vehnäjauhoja (n. 12 dl)
1 tl sokeria
1 tl suolaa
Täyte:
2 prk (á 70 g) Tomaattipyree
1 ps kinkkusuikaleita
2 prk tonnikalaa
1 ps (250 g) juustoraatetta
oreganoa
- Sekoita jauhot, suola, sokeri ja kuivahiiva kulhossa.
- Lämmitä vesi n. 44-asteiseksi ja kaada jauhoseokseen. Sekoita ja vaivaa taikinaksi.
- Jos käytät tuorehiivaa, liota hiiva veteen ja kaada jauhoseokseen. Tuorehiivalle riittä aktivoitumiseen alempikin lämpötila (37-astetta), mutta korkeampikaan lämpö ei ole ongelma, kunhan se on alle 50-astetta.
- Kun taikina on valmis, anna sen kohota n. 30-45 min (kunnes taikina on kaksinkertaistunut).
- Kohottamisen jälkeen, kauli taikina isoksi levyksi ja ota siitä pyöreitä paloja lasilla tai muotilla.
- Yhdistä tonnikala, juustoraaste ja kinkkusuikaleet.
- Levitä tomaattipyrettä taikinapalojen päälle. Voit halutessasi ohentaa sitä vedellä.
- Laita nokare täyteseosta jokaiselle taikinapohjalle. Taita puoliksi ja painele haarukalla reunat kiinni.
- Voitele vedellä ja paista 230-asteessa n. 10 min.
Viimeisimmät kommentit